Çukurambar mah. Öğretmenler cad. Kar apt. No:13/13 Çankaya/Ankara

    ozonterapi ile donuk omuz tedavisi

    Ozonterapi ile Donuk Omuz Tedavisi

    Donuk omuz; hastanın günlük yaşam kalitesini düşüren bir problemdir. Donuk omuz sendromu olarak tanımlanan bu ortopedik problemde hastalar kollarını yukarı kaldırmakta, öne - arkaya hareket ettirmekte güçlük çekerler. Açığa çıkardığı en belirgin şikayet hareket kısıtlılığı olan donuk omuz sendromunda hareket kısıtlılığına ağrı problemi de eşlik etmektedir. Günümüzde ozonterapi yöntemi ile donuk omuz tedavisi güvenilir ve konforlu bir şekilde uygulanabilmektedir. 

    Hangi Şikayetler Donuk Omuz Sendromu Belirtileri Arasındadır?

    - Uyku sürecini bölecek kadar şiddetli omuz ağrısı

    - Kolun hareket ettirilmesi ile birlikte ağrının artması

    - Günlük işlemi yapamayacak ölçüde ağrı

    - Kolu omuz hizasından daha yukarı kaldıramamak

    Ağrı ve harteket kısıtlılığı şikayetleri ile kendini gösteren donuk omuz sendromunun yapılan araştırmalar sonucunda genellikle 40 yaş üstü kadınlarda daha sık yaşandığı belirlnemiştir. Bununla birlikte donuk omuz sendromuna neden olan faktörler; 

    - Şeker hastalığı, böbrek hastalığı gibi metabolik problemler

    - Omuz eklemi yırtıkları

    - Travmatik olaylar

    - Meme hastalıkları

    - Tiroid hastalıkları olarak sıralanabilmektedir. 

    Ozonterapi Donuk Omuzu Nasıl Tedavi Eder?

    Her hastalıkta olduğu gibi donuk omuz tedavisinde uygulanacak ozonterapi sonrasında ayrıntılı bir muayene ve tanı süreci yaşanılarak donuk omuz sendromunun kesin tanısının konulması beklenmektedir. Bu süreç; hasta öyküsünün dinlenmesi, fizik muayene ve radyolojik görüntülemeler ile tamamlanmaktadır. Tanı süreci sonrasında ise hastaya en uygun tedavi planlaması uygulanmaktadır. 

    Ozonterapi son yıllarda sıkça başvurulan bütüncül tedavi yöntemlerinden biridir. İnsanın kendi kendisini tedavi etmesinde destekleyici olarak uygulanan ozonterapi; ozon gazı ile karıştırılmış ilacın hasta bölgeye enjekte edilmesi disiplinine dayanmaktadır. Bu tedavi yöntemi sonrasına hastanın ağrıları hafifleyecek ve hareket kısıtlılığı son bulacaktır.